Kapteenin kevätterveiset

Golffarin koko pitkän talven odottama päivä on saapunut ja kenttä on avattu kaudelle 2022. Toivon, että talviharjoittelukautesi sujui suunnittelemasi mukaisesti – joko aktiivisesti treenaten, rauhallista talviunta vietellen tai jotakin siltä väliltä. Yhtä kaikki, kohta näemme, miten lyönti talvehti jahdatessamme jälleen pareja, birkkuja ja kenties vielä parempiakin reikätuloksia.


Vuosaaren kentällä otamme kauden vastaan osin jännittyneissäkin tunnelmissa. Kenttämme on saanut uuden omistajatahon myötä tuoreen nimen, kasvojenkohotuksen ilmeeseen ja luvattua panostusta kentän kunnossapitoon ja pelattavuuteen. Käytännön asioissakin moni asia on muuttunut totutusta. Varausajat ovat lyhentyneet, voimassa olevien varausten lukumäärää on aiemmasta rajoitettu, käytössämme on uusi varausjärjestelmä ja kilpailuihin ja tapahtumiin ilmoittaudumme myös uudella systeemillä. Kaikki tämä vaatii meiltä opettelua ja tottumista. Vanha golffarikin oppii lopulta uudet temput, joten pysytään kärsivällisinä. Usein muutos ei alkukankeuksista huolimatta osoittaudukaan suureksi möröksi.


Tapaamme kentällä paljon tuttuja aiemmilta kausilta ja saanemme seuraksemme myös kosolti uusia pelaajia. Toivotetaan jokainen uusi kasvo Vuosaari Golf Helsinki -seuran hyvien tapojen mukaisesti tervetulleeksi Itä-Helsingin helmeen!


Uusi tai vanha pelaaja, tietyt periaatteet pätevät kentällä edelleen.

· Pidämme kentästä huolta. Korjaamme divotit (erityisen tärkeää keväällä, kun kasvukausi ei ole käynnistynyt!) ja pallonjäljet greeneillä. Haravoimme bunkkerit niin, että ne ovat lähtiessämme paremmassa kunnossa kuin tullessamme. Raffeissa emme aja golfautolla. Kärryt jätämme riittävän kauas greenin reunasta.

· Pidämme kentän siistinä. Vuokissa ei ole roskiksia kaikilla teepaikoilla. Molokeja on kuitenkin sijoitettuna sopivin välein, joten löydät roskiksen todennäköisesti seuraavan teeboksin vierestä. Älä heitä roskia luontoon tai jätä niitä tikkukupin viereen. Kuljeta ne roska-astiaan.

· Hyvä ja kunnioittava käytös pelikavereita kohtaan. Golffarit tunnetaan kauniista käytöstavoistaan ja etiketistään. Ollaan maineemme mukaisia.

· Pelinopeudesta huolehtiminen. Etene ripeästi omalle pallolle ja valmistaudu lyöntiin. Ready-golf rules!


Kun kukin huolehdimme yllä olevista periaatteista omalla kohdallamme, saamme koko kauden nauttia Vuosaaren mainiosta ilmapiiristä, loistokuntoisesta kentästä ja sujuvasta pelistä.


Kilpailu- ja tapahtumakalenteriin on jo päivitetty kesän tärkeimmät tapahtumat. Merkkaa kalenteriin ja tule mukaan!


Nähdään kentällä!


Virpi

Kapteeni VGH ry