Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet

Kilpailuihin ilmoittautuminen aukeaa kaksi viikkoa ennen kilpailupäivää. Kilpailijat otetaan mukaan kilpailuihin ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy kaksi päivää ennen kilpailua. Lähtölistat julkaistaan kilpailukalenterissamme ilmoittautumisen päättymispäivänä, ennen caddiemasterin toimiston sulkeutumista. Lähtöajat ja -tiit lähetetään kilpailijoille myös sähköpostitse.

Ilmoittautumisen voi perua ilman maksua ilmoittautumisajan puitteissa. Kilpailupäivänä osallistumisen voi perua vain lääkärintodistuksella. Ilman lääkärintodistusta veloitetaan normaali kilpailumaksu.

Kilpailijan vastuulla on ilmoittaa palkinnosta verottajalle, mikäli sen arvo ylittää 100 €.

Poikkeukset edellämainittuihin ilmenevät kilpailukutsusta.


Pelimuotoja


Yksilöpelimuodot

Lyöntipeli = Lyöntipelissä lasketaan kaikki pelikierroksen aikana lyödyt lyönnit yhteen ja vähiten lyöntejä lyönyt on voittaja. Lyöntipeliä voidaan pelata ilman tasoituksia (scratch) tai tasoitusten kanssa.

Pistebogey = Pelaajan pelitasoitus (slope) määrittää, mikä on pelaajan oma ihannetulos (par-tulos) milläkin reiällä. Jos pelaaja pelaa reiän omaan par-tulokseensa, saa hän siitä kaksi pistettä. Jos huonommin, pisteitä kertyy yksi tai nolla. Jos taas paremmin, kertyy pisteitä kolme tai enemmän. Pistebogeypelissä ei tarvitse pelata reikää loppuun asti eli siinä vaiheessa, kun pisteitä ei enää kerry, voi pallon laittaa taskuun ja siirtyä seuraavalle reiälle. Jos pelaajalla on 18 reiän pelaamisen jälkeen kasassa 36 pistettä, on hän pelannut omaan tasoitukseensa.

Reikäpeli = Reikäpelissä pelataan yksittäisten reikien voitosta, ja voittaja on se, joka on voittanut eniten reikiä. Reikäpeliä voi pelata tasoituksilla, leikatuilla tasoituksilla tai ilman tasoituksia. Reikäpeli päättyy siinä vaiheessa, kun toinen pelaaja johtaa niin paljon, ettei häviöllä oleva enää voi saada peliä tasan. Mikäli peli on tasan viimeisen reiän jälkeen, pelaajat jatkavat peliä reikä kerrallaan, kunnes voittaja selviää. Reikäpeli ei pääsääntöisesti ole tasoituskelpoinen kierros, mutta sitä voidaan pelata tasoituskelpoisena siten, että noudatetaan lyöntipelin sääntöjä. Tällöin jokainen reikä on pelattava loppuun asti. Koska lyöntipelin ja reikäpelin säännöt poikkeavat toisistaan, ennen kierrosta on sovittava, pelataanko reikäpelin säännöillä, vai tasoituskierros lyöntipelin säännöillä.


Joukkue- ja paripelimuodot

Best Ball = Parikilpailu. Kumpikin pelaa omaa palloa omalla tasoituksellaan. Kultakin reiältä huomioidaan joukkueen tulokseksi parempi nettotulos. Jos toinen pelaaja ei pelaa reikää loppuun saakka, siitä ei seuraa rangaistusta. Kilpailun tulos ei vaikuta pelaajien tasoituksiin.

Scramble (2 hengen) = Tasoituksellinen 18 reiän lyöntipeli, kahden hengen joukkuein. Joukkueen molemmat pelaajat lyövät tiiltä ja avauksien jälkeen joukkue valitsee mielestään parhaimmassa paikassa olevan pallon. Pallon paikka merkitään. Pelaaja, jonka pallo valitaan, lyö ensimmäisenä. Toinen joukkueen jäsenistä asettaa pallonsa max. tuloskortin mitan päähän merkistä (ei lähemmäksi lippua tai pelialustaa vaihtaen). Peliä jatketaan reikään asti samalla tavalla. Pallon saa asettaa väylällä, hiekkaesteessä ja viheriöllä. Raffissa pallo dropataan, pallon tulee pysyä ko. alueella mailan mitan päässä merkistä (ei lähemmäksi lippua). Tasoituslyöntien määrä on 25 % yhteenlasketusta tasoituksesta. Joukkueen pelitasoitus (slope) ei voi olla kuitenkaan suurempi kuin tasoitukseltaan joukkueen parhaimman pelaajan pelitasoitus. Tasatulostilanteessa voittaa alempi slope, sen jälkeen tarkka tasoitus. Kilpailutulos ei vaikuta pelaajien tasoituksiin.

Scramble (3 hengen) = Tasoituksellinen 18 reiän lyöntipeli, kolmen hengen joukkuein. Joukkueen kaikki pelaajat lyövät tiiltä ja avauksien jälkeen joukkue valitsee mielestään parhaimmassa paikassa olevan pallon. Pallon paikka merkitään. Pelaaja, jonka pallo valitaan, lyö ensimmäisenä. Muut joukkueen jäsenistä asettavat pallonsa max. tuloskortin mitan päähän merkistä (ei lähemmäksi lippua). Peliä jatketaan reikään asti samalla tavalla. Pallon saa asettaa väylällä, hiekkaesteessä ja viheriöllä. Raffissa pallo dropataan,pallon tulee pysyä ko. alueella mailan mitan päässä merkistä (ei lähemmäksi lippua tai pelialustaa vaihtaen). Tasoituslyöntien määrä on 15 % yhteenlasketusta tasoituksesta. Joukkueen pelitasoitus (slope) ei voi olla kuitenkaan suurempi kuin tasoitukseltaan joukkueen parhaimman pelaajan pelitasoitus. Tasatulostilanteessa voittaa alempi slope, sen jälkeen tarkka tasoitus. Kilpailutulos ei vaikuta pelaajien tasoituksiin.

Foursome = Foursome on paripelimuoto. Siinä lyödään samaa palloa vuorotellen. Pelipari päättää etukäteen kumpi pelaaja lyö aloituslyönnin ykköstiillä. Sen jälkeen palloa lyödään vuorotellen aina reikään asti. Seuraavan aloituspaikan avauslyönnin lyö pelaaja, joka ei edellisellä reiällä lyönyt avauslyöntiä.

Texas scramble = Texas scramblea pelataan kolmen tai neljän hengen joukkueena. Kaikki joukkueen pelaajat lyövät avauslyönnin, jonka jälkeen päätetään, kenen pallolla jatketaan. Pelaaja, jonka pallo valitaan, ei lyö seuraavaa lyöntiä. Joukkueen muut pelaajat jatkavat valitun pallon paikasta. Näin jatketaan aina reikään asti.