Peliohjeet / talon tavat

Lähtötii

Lähtötiitä vaihdetaan vuoroviikoin. Parittomina viikkoina lähdöt 1. tiiltä ja parillisina 10. tiiltä. Tämä käytäntö edesauttaa kentän tasaisempaa kulutusta ja antaa 9 reiän kiertäjille mahdollisuuden pelata takaysi vaihtelun vuoksi.

9 reiän pelaaminen Vuosaari Linksissä

Yhdeksän reiän kierroksia voi pelata aamulla ennen klo 9.00 takaysiltä ja iltaisin kun valoisuus ei enää riitä täyden 18 reiän kiertämiseen. Muutoin 9 reiän green feen maksaminen on mahdollista ainoastaan caddiemasterin kanssa etukäteen sopimalla (hiljaisina aikoina eli kun kentällä on väljää tai äkkilähtö -periaatteella). Samoin 9 reikää voi kiertää toisten 9 reikää pelaavien paikalla kun he jäävät puolivälissä pois. Muistathan ilmoittaa caddiemasterille tiiaikaa varatessasi, että haluaisit pelata 9 reiän kierroksen.

Golfauton käyttö

Suosittelemme varaamaan golfauton tiiajan varauksen yhteydessä, sillä golfautoja on vuokrattavana rajallinen määrä. Harjoituskierrokselle ei tarvitse olla lääkärintodistusta. Vuosaari Linksissä raffeissa ajaminen golfautolla on ehdottomasti kielletty. Golfautolla tulee ajaa väyliä pitkin ja suosia mahdollisimman paljon teitä. Golfautolla ei myöskään saa ajaa alkoholin vaikutuksen alaisena. Kenttämestari voi tarvittaessa kieltää golfauton käytön kentänhoidollisista syistä (mm. runsaiden sateiden jälkeen sekä alku- ja loppukaudesta kentänhoidollisista syistä). Golfautoja ei vuokrata alle 18 -vuotiaille. Golfauton voi varata puhelimitse 0600 19785 (hinta 75snt/min +pvm) tai itse WiseGolf -ajanvaraussivun kautta tiiaikavarauksen yhteydessä.

Golfautot ovat ostettavissa kierrokselle caddiemasterin aukioloaikojen puitteissa.​​​​​​​

Golfauton varaaja on itse vastuussa tarkistamaan pelipäivän aamuna kotisivujemme etusivulta onko golfautot käytössä. Mikäli golfautoilla ajaminen on kielletty, peruuntuu golfauto automaattisesti varauksesta.

Pakkasaamuina pelaaminen

Mikäli kenttä on kiinni pakkasten johdosta, aamun varatut peliajat eivät siirry, vaan peliajat peruuntuvat kokonaan. Pakkasaamuina kentällä pelaaminen on sallittu vasta henkilökunnan annettua luvan.

Koirat kentällä

Koirat ovat erittäin tervetulleita mukaan golfkierrokselle sillä edellytyksellä, että ne eivät häiritse muita pelaajia, esimerkiksi haukkumalla. Lisäksi koirat on pidettävä kytkettynä ja omistaja vastaa koiransa jälkien siivoamisesta ja hyvinvoinnista (kentällä ei ole juuri lainkaan varjopaikkoja). Omistajan on myös hyvä muistaa, että koirat eivät ole Golfliiton tai kentän vakuutuksen piirissä. Ethän jätä myöskään koiraa kuumaan autoon odottelemaan!

​​​​​​​Fore!

Väylät sijaitsevat kentällämme hyvin lähekkäin. Muistathan huutaa aina FORE! jos lyöntisi suuntautuu lähelle toista väylää. Mikäli väylän lähellä on ohikulkeva pyörätie, varmistathan ennen lyöntiäsi, että ohikulkijat ovat turvallisen etäisyyden päässä, mikäli lyöntisi sattuu epäonnistumaan. Ohikulkijat eivät osaa yleensä reagoida FORE! -huutoihin.

Kentän kunnosta huolehtiminen

Toivomme pelaajiemme käyttävän lainabägikärryjen mukana tulevia hiekkasiemensekoitesirottimia lyöntijälkien paikkaamiseen väylillä. Hiekkasiemenskoitteen täyttölaatikot löytyy 1- ja 10 tiibokseista. Lisäksi golfetikettiin kuuluu alastulojälkien paikkaaminen griineillä ja omien jälkien haravoiminen bunkkereissa.

Pelinopeus ja tauko 9 reiän jälkeen

Kentän ihannepeliaika on 4h 27min. Kierrokseen kuuluu 7 minuutin tauko klubilla 9 reiän jälkeen, mikäli ryhmä on pysynyt aikataulussa. Toivomme jokaisen ryhmän seuraavan pelinopeuttaan ja golfetiketin mukaisesti päästävän takana tulevan ryhmän tai pelaajan ohi, mikäli edessä on tyhjä väylä ja oma ryhmä aikataulusta jäljessä.

Oikominen kentällä

Kentällä on määrätyt reitit, joita pelaajien tulee noudattaa. Oikominen aiheuttaa vaaratilanteita ja etenkin kauden alkuvaiheessa polkuja, jotka näkyvät koko kauden.