Peliohjeet


Lähtötii

Lähtötiitä vaihdetaan vuoroviikoin. Parittomina viikkoina lähdöt ovat 1-tiiltä ja parillisina 10-tiiltä. Tämä käytäntö edesauttaa kentän tasaisempaa kulutusta ja antaa puolikkaan kierrosten pelaajille mahdollisuuden pelata takaysi vaihtelun vuoksi.


9 reiän pelaaminen

Puolikkaita kierroksia voi pelata aamulla ennen klo 9 takaysiltä ja iltaisin klo 16 jälkeen tai kun valoisuus ei enää riitä täyden 18 reiän kiertämiseen. Muutoin 9 reiän green feen maksaminen on mahdollista ainoastaan caddiemasterin kanssa etukäteen sopimalla (hiljaisina aikoina eli kun kentällä on väljää tai äkkilähtö-periaatteella). Samoin 9 reikää voi kiertää toisten 9 reikää pelaavien paikalla kun he jäävät puolivälissä pois. Muistathan ilmoittaa caddiemasterille tiiaikaa varatessasi, että haluaisit pelata 9 reiän kierroksen.


Pakkasaamuina pelaaminen

Mikäli kenttä on kiinni pakkasten johdosta, aamun varatut tiiajat eivät siirry, vaan ne peruuntuvat kokonaan. Pakkasaamuina kentällä pelaaminen on sallittu vasta henkilökunnan annettua luvan.


Bägikärryt

Bägikärryt ovat lainattavissa ilman panttia. Bägikärryjä on rangen parkkipaikalla sekä klubitalon alakerrassa olevassa tunnelissa.


Fore!

Väylät sijaitsevat kentällämme hyvin lähekkäin. Muistathan huutaa aina FORE! jos lyöntisi suuntautuu lähelle toista väylää. Mikäli väylän lähellä on ohikulkeva pyörätie, varmistathan ennen lyöntiäsi, että ohikulkijat ovat turvallisen etäisyyden päässä, mikäli lyöntisi sattuu epäonnistumaan. Ohikulkijat eivät osaa yleensä reagoida FORE! -huutoihin.


Kentän kunnosta huolehtiminen

Toivomme pelaajiemme käyttävän lainabägikärryjen mukana tulevia hiekkasiemensekoitesirottimia lyöntijälkien paikkaamiseen väylillä. Hiekkasiemenskoitteen täyttölaatikot löytyy 1- ja 10 tiibokseista. Lisäksi golfetikettiin kuuluu alastulojälkien paikkaaminen griineillä ja omien jälkien haravoiminen bunkkereissa.


Pelinopeus ja tauko 9 reiän jälkeen

Kentän ihannepeliaika on 4h 27min. Kierrokseen kuuluu 7 minuutin tauko klubilla 9 reiän jälkeen, mikäli ryhmä on pysynyt aikataulussa. Toivomme jokaisen ryhmän seuraavan pelinopeuttaan ja golfetiketin mukaisesti päästävän takana tulevan ryhmän tai pelaajan ohi, mikäli edessä on tyhjä väylä ja oma ryhmä aikataulusta jäljessä.


Oikominen kentällä

Kentällä on määrätyt reitit, joita pelaajien tulee noudattaa. Oikominen aiheuttaa vaaratilanteita ja etenkin kauden alkuvaiheessa polkuja, jotka näkyvät koko kauden.


Väriliput viheriöillä

Käytämme värilippuja merkitsemään reiän sijaintia viheriöllä. Punainen lippu tarkoittaa että reikä on edessä, keltainen keskellä ja valkoinen takana.


Tiipaikat tasoitusryhmien mukaan

Vuosaari Links ohjaa pelaajia pelaamaan kenttää tasoitusta vastaavilta teepaikoilta. Näin pystymme pitämään pelinopeutta yllä ja nauttimaan kierroksesta entistä enemmän. Huomaathan, että kentän voi aina pelata lyhyempänäkin.

TiipaikkaMiesten tasoitusNaisten tasoitus
63–4,4
584,5–18,4
5518,5–26,4–9,9
5026,5–5410–54
395454


Koirat kentällä

Koirat ovat erittäin tervetulleita mukaan golfkierrokselle sillä edellytyksellä, että ne eivät häiritse muita pelaajia, esimerkiksi haukkumalla. Lisäksi koirat on pidettävä kytkettynä ja omistaja vastaa koiransa jälkien siivoamisesta ja hyvinvoinnista (kentällä ei ole juuri lainkaan varjopaikkoja). Omistajan on myös hyvä muistaa, että koirat eivät ole Golfliiton tai kentän vakuutuksen piirissä. Ethän jätä myöskään koiraa kuumaan autoon odottelemaan!


Lastenvaunujen käyttö

Lastenvaunujen ja -rattaiden käyttö kentällämme on turvallisuussyistä kiellettyä.