VGH Reikäpelimestaruudet 2022 – Ilmoittautuminen on avattu!

PELIMUOTO

Pelimuoto reikäpeli (18r). Osallistumisoikeus VGH ry:tä kotiseuranaan pitävillä jäsenillä. Max. 32 pelaajaa / sarja.

TASOITUKSETTOMAT SARJAT / SCRATCH

miehet scr (tii 63), ei ikärajaa
naiset scr (tii 55), ei ikärajaa
seniorimiehet 50 scr (tii 58), s. 1972 tai aiemmin
seniorimiehet 60 scr (tii 58), s. 1962 tai aiemmin
seniorimiehet 70 scr (tii 50), s. 1952 tai aiemmin
seniorinaiset scr (tii 50), s. 1972 tai aiemmin
veteraaninaiset scr (tii 50), s. 1957 tai aiemmin

TASOITUKSELLISET SARJAT / HCP 11,5–36

miehet hcp (tii 58), yhteinen sarja miehet/seniorit/veteraanit
naiset hcp (tii 50), yhteinen sarja naiset/seniorit/veteraanit
junioripojat hcp (tii 58), s. 2001 tai myöhemmin
junioritytöt hcp (tii 50), s. 2001 tai myöhemmin

Tasoitukselliseen sarjaan (hcp 11,5–36) korkein huomioitava pelitasoitus on 26. Juniorisarjoissa korkein huomioitava pelitasoitus on 36. Jos scr-sarjaan ilmoittautuu enemmän kuin 32 pelaajaa, 32 ylittävät pelaajat siirretään hcp-sarjaan osallistuviksi. Tilanteessa, jossa pelaaja siirretään hcp-sarjaan, hcp-sarjan tasoitusrajaa ei sovelleta. (Pelaajalla on oikeus peruuttaa osallistuminen.)

KILPAILUMAKSU

Pelioikeudellisilta ei peritä erillistä kilpailumaksua. Pelioikeudettomien maksu pelilippu tai jäsenen green fee (per kierros).

AIKATAULU JA OHJEET

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 25.5.2022 klo 12.00 ja päättyy keskiviikkona 8.6.2022 klo 12.00. Ilmoittautuminen Vuosaaren kilpailukalenterin (Gamebookin) kautta tai caddiemasterille sähköpostitse toimisto@vuosaarigolf.fi tai puhelimitse 0600 19785 (0,75 €/min). Osallistua saa useampaan sarjaan, esim. miesten ja senioreiden sarjaan kuitenkin huomioiden kilpailujen aikataulut ja mahdolliset tasoitusrajat.

Reikäpeleihin otetaan mukaan ilmoittautuneista 32 parasta hcp-järjestyksessä.

Jos scr-sarjaan ilmoittautuu enemmän kuin 32 pelaajaa, 32 ylittävät pelaajat siirretään hcp-sarjaan osallistuviksi. Tilanteessa, jossa pelaaja siirretään hcp-sarjaan, hcp-sarjan tasoitusrajaa ei sovelleta.ReikäpelilohkotLohkovaiheessa,

1. pelit tulee olla pelattu su 26.6.2022 mennessä
2. pelit tulee olla pelattu su 10.7.2022 mennessä
3. pelit tulee olla pelattu su 24.7.2022 mennessä
4. pelit tulee olla pelattu su 7.8.2022 mennessä (vain miehet scr)
5. pelit tulee olla pelattu su 21.8.2022 mennessä (vain miehet scr)

6. kierroksen pelit (semifinaalit) tulee olla pelattu su 4.9.2022 mennessä
7. kierroksen pelit (finaali ja pronssiottelu) tulee olla pelattu su 18.9.2022 mennessä

Pelaajat jaetaan neljään, neljän pelaajan lohkoon. Pelaajat pelaavat kerran jokaista pelaajaa vastaan osaottelun, josta jaetaan pisteitä seuraavasti:

– voitosta 3 pistettä

– tasapelistä 1 pistettä.

Ottelun ollessa 18 pelatun reiän jälkeen tasan, ottelu päättyy tasapeliin. Kunkin lohkon voittajat jatkavat semifinaaleihin, jossa neljä parasta pelaavat kaavion mukaisesti loppuottelut

Ottelu A) Lohko 1. voittaja vs. Lohko 4. voittaja

Ottelu B) Lohko 2. voittaja vs. Lohko 3. voittaja

Mikäli sarjaan ei ilmoittaudu laskelmallisesti tasamäärin pelaajia, jotta lohkovaihe saataisiin toteutettua tasapuolisesti, sarja pelataan kaavion mukaisesti. Jokaisen sarjan maksimimäärä pelaajia on 32. Kunkin sarjan pelijärjestys tulee näkyville verkkosivuille ennen ensimmäisen kierroksen alkamisajankohtaa.

Reikäpelilohkojen ottelut järjestetään toimiston puolesta valmiiksi. Pelaajien vastuulla on huolehtia, että määritetyt ottelut ovat pelattuna sovitussa aikataulussa ja tulokset ilmoitettuna toimistolle. Mikäli otteluajankohdasta ei saavuteta yhteisymmärrystä, määrää kilpailunjohtaja otteluajankohdan. Jos pelaaja ei ole kilpailunjohtajan määräämänä ajankohtana ensimmäisellä tiillä valmiina aloittamaan ottelua, luovuttaa pelaaja ottelun walk overilla (W/O). Jos kumpikaan pelaajista ei ole kilpailunjohtajan määräämänä ajankohtana ensimmäisellä tiillä valmiina aloittamaan ottelua, ottelun voittaja arvotaan kilpailutoimikunnan toimesta. Loppuottelua ei voi voittaa walk overilla (W/O).

TULOSTEN ILMOITTAMINEN

Hävinnyt pelaaja ilmoittaa ottelun tuloksen caddiemasterille, joka merkitsee tuloksen nettisivuilla olevaan reikäpelikaavioon. Voittajan tehtävänä on varmistaa, että merkintä tehdään.

PALKINTOJEN JAKO

Kaikkien sarjojen palkintojenjako erikseen kerrottavana ajankohtana.

KILPAILUMÄÄRÄYKSET

Tasoitukset

Tasoitukselliseen sarjaan osallistuvalla tulee olla pelattuna neljä WHS-kierrosta, ennen kuin ensimmäinen ottelu pelataan (viimeisen 12kk aikana). Pelaajan tulee olla tietoinen ja hänen on myös ilmoitettava ennen ottelun alkamista vastustajalle kullekin reiälle saamansa tasoituslyöntien määrän. (Huom. Reikäpeliottelujen tulokset eivät ole tasoituskelpoisia, vaikka reiät olisi pelattu loppuun asti.)

Lohkovaiheen tasapisteet (jaettu sija 1.)

Kahden pelaajan ollessa tasatilanteessa lohkovaiheen loputtua ratkaistaan jatkoon menijä seuraavasti.

1. Keskinäisen ottelun tulos
2. Muiden, kuin keskinäisen ottelun tulosero
3. Arpa

Tasatulosten ratkaiseminen (lohkovaiheen jälkeen)

Mikäli reikäpeli on tasan ennalta määrätyn reikämäärän jälkeen, on peliä jatkettava välittömästi reikä reiältä (sudden death), kunnes toinen pelaajista voittaa reiän, jolloin peli päättyy. Jatkoreiät pelataan samassa väyläkohtaisessa järjestyksessä kuin varsinainen pelikin.

Golfautojen käyttö

Pelaajan on liikuttava kilpailun aikana pelialueella kävellen. Ennen kilpailun alkua esitetyn lääkärintodistuksen perusteella, jossa on selvästi esitetty golfauton käytön välttämättömyys, voidaan kuitenkin golfauton käyttö sallia. Rangaistus luvattomasta golfauton käytöstä: Reiän menetys jokaista sellaiselta reikäväliä kohden, jossa sääntörike on tapahtunut. Enimmäisrangaistus kierroksella on kahden reiän menetys.

Pelin keskeyttäminen vaarallisen tilanteen vuoksi (Huomautus sääntöön 6-8b)

Yksi pitkä sireenin ääni: Välitön pelin keskeytys

Kolme peräkkäistä sireenin ääntä: Pelin keskeytys

Kaksi perättäistä sireenin ääntä: Peli jatkuu

Paikallissäännöt

Kilpailussa sovelletaan paikallissääntöjä.

Kilpailutoimikunta

Kilpailunjohtaja, Jarkko Ek puh. 0407590955

Tuomari, Antti Turtola puh. 0509136335Tervetuloa taistelemaan himoitusta reikäpelimestaruudesta!